Az Online számla rendszere

2018. július 01-től adatszolgáltatási kötelezettség terheli a számlakibocsátót a legalább 100 ezer forint áthárított általános forgalmi adót tartalmazó számláiról. Az adatszolgáltatás teljesítésének előfeltétele az adózó (ügyvezető) „ügyfélkapus” hozzáférése és regisztrálása a https://onlineszamla.nav.gov.hu/ oldalon. Az adatszolgáltatást is ezen a felületen kell majd megtenni, függetlenül attól, hogy számlázó-programmal vagy számlatömbből állítja-e ki az adózó a számlákat.

Aki nem állít ki a fenti áfa összeget elérő számlákat annak nincs teendője.

SZÁMLÁZÓPROGRAM használata esetén az adatszolgáltatásnak emberi beavatkozás nélkül, a programból automatikusan kell történnie, tehát csak a fenti regisztrációt kell elvégezni, az adatszolgáltatás automatikus lesz.

Az adóalany mindaddig használhatja adatszolgáltatásra nem alkalmas számlázó programját, amíg nem kell adatszolgáltatást teljesítenie, vagyis nem állít ki a számlázó programmal 100 000 forintot elérő áfa tartalmú számlát.

A fenti regisztráció után javasoljuk felvenni a kapcsolatot a számlázó program forgalmazójával, hogy az online összeköttetés biztosítva legyen!

Akik SZÁMLATÖMBÖT használnak, azoknak a 100.000 Ft áfát elérő számlák adatait a kibocsátást követő 5 napon belül, az 500.000 Ft áfát elérő számlák adatait pedig 1 napon belül kell feltölteniük a fenti oldalra, természetesen regisztráció után. Amíg nem kerül ilyen összegű számla kiállításra, addig nem kell regisztrálni sem.

Fontos és 2018. január 01-jétől élő szabály, hogy a fenti áfa tartalmú számlákra a vevő adószáma kötelezően feltüntetendő!

SZÁMLATÖMBÖT 2018. július 01. után továbbra is használó és adatszolgáltatásra kötelezett ügyfeleinknek, irodánk az alábbi díjazás ellenében vállalja az adatszolgáltatás elkészítését:

Alapdíj 3.000,-ft+ÁFA/ adatszolgáltatás +számla tételes rögzítés 300,-ft+ÁFA/számlánként

Letölthető dokumentumok

Itt könnyedén letöltheti,
ami szükséges!